Geregistreerd partnerschap

Waar moet je opletten?

Jij en je partner gaan voor een verbintenis in de vorm van een geregistreerd partnerschap. Als je geen extra afspraken wilt maken, leggen jullie je geregisteerd partnerschap – net zoals bij een huwelijk – vast ‘in gemeenschap van goederen’.

Dit houdt in dat de privévermogens, schulden, schenkingen en erfenissen van jou en je partner worden samengevoegd tot een gemeenschappelijk vermogen. Mochten jullie uit elkaar gaan, dan wordt dit vermogen gelijk over jullie verdeeld.

Wil je liever dat jullie vermogens gescheiden blijven? Of heb je een eigen bedrijf? Maak dan een afspraak bij de Formaat Notaris voor het opstellen van partnerschapsvoorwaarden.

Geregistreerd partnerschap
notariaat

Afspraken vastleggen

  • Het verdelen van de huishoudkosten.
  • Het periodiek/jaarlijks verrekenen van het inkomen. Bijvoorbeeld: wat gebeurt er met de overgespaarde inkomsten?
  • Het vastleggen van pensioenaanspraken. Wanneer jullie uit elkaar gaan, krijgt de ‘ex-partner’ dan een deel van de door de ander opgebouwde pensioenrechten?
  • Het vermogen dat finaal wordt verrekend wanneer u gaat scheiden of bij overlijden.

Testament

Wil je vastleggen naar wie jouw vermogen gaat als jij en/of je partner komt te overlijden? Laat dan een testament opstellen. Dit kan namelijk niet in de partnerschapsvoorwaarden worden opgenomen.

24/7 bereikbaar
OF

Leg vrijblijvend uw zaak voor